Verkkouutiset

Timo Soinin tv-moka: Ukrainan presidentillä ei ole suklaatehdasta Krimillä

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja kertoi väärää tietoa Ukrainan presidentistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puoluejohtajien TV1:n Vaalien välissä -ohjelman loppupuolella käsiteltiin Ukrainaa. Sdp:n Antti Rinne puhui Ukrainan korruptiosta ja maan saamisesta oikealla tavalla tolpilleen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaa johtava Timo Soini otti puheenvuoron. Hän totesi mainitsevansa kolme esimerkkiä Ukrainan ja Venäjän väleistä.

Ensimmäinen oli, että Ukraina myy aseita Venäjälle. Toinen Soinin esimerkki oli, että Venäjä myy kaasua ja öljyä Ukrainalle.

– Sitten meillä on presidentti (Petro) Poroshenko, jonka suklaatehdas toimii Krimillä, jonka Venäjä on väkivallalla anastanut. Tässä on niin hirvittävä määrä sellaista järkeenkäymätöntä hommaa, Timo Soini sanoi tarkoittaen väittämiään Ukrainan ja Venäjän keskinäisiä intressejä.

Todellisuudessa tilanne on toisenlainen.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon perustamalla Roshen-suklaayhtiöllä on ollut tehtaita seitsemällä paikkakunnalla, mutta Krimillä niistä ei sijaitse yksikään.

Venäjä kielsi viime keväänä Roshen-suklaan myynnin valloittamallaan Krimillä. Ukrainalaisen suklaan myynti on kielletty Venäjällä.

Roshenin tehdas Venäjän Lipetskissä suljettiin keväällä, sitä on pitkään häiritty ja nyt siellä on aloitettu irtisanomiset ”suklaasodassa”.

Petro Poroshenko siirsi pääomistuksensa, myös Roshenin, isänsä johtamalle säätiölle 2012 tullessaan Ukrainan politiikkaan. Hän on presidentiksi tultuaan ollut myymässä omistuksiaan.

Ainoa Poroshenkon liiketoimi Krimillä on ollut sevastopolilainen telakka. Sen Venäjä on äsken kansallistanut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)