Verkkouutiset

”Mikä sopii Soinin plokiin, ei välttämättä sovi Kankaanniemen anteeksipyyntöön”

Kansanedustajan anteeksipyyntö kohutapauksessaan on herättänyt kysymyksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja, ex-ministeri Toimi Kankaanniemi julkaisi tiistaina blogitekstin Nujerrus ja armo. Paluu. Hän pyysi siinä anteeksi ”viimeaikaisia virheitään” eli julki tullutta väitettyä seksuaalista häirintää Facebookissa.

Ilta-Sanomat on haastatellut kahta Kankaanniemeltä viestejä saanutta naista. Heille kirjoitus ja anteeksipyyntö eivät kelpaa.

Toinen naisista sanoo tekstiä tekopyhäksi nöyristelyksi. Toinen sanoo tekstiä ympäripyöreäksi: ”en tiedä, pyytääkö hän anteeksi”. Tekstissä sanotaan nähdyn runsaasti yhtymäkohtia Timo Soinin kirjoitustyyliin.

IS:ssa viestintäkouluttaja Katleena Kortesuo ihmettelee tekstin marttyyrimaista sävyä, mutta sanoo sitä retorisesti taitavaksi.

Myös useat Kankaanniemen tekstin kommentoijat blogin perässä ovat ihmetelleet, että teksti vaikuttaa kuulostavan jonkun muun ääneltä ja jopa mainostoimistolta.

Digivaikuttaja Petteri Järvinen kirjoittaa asiasta omassa blogissaan.

– Yhden sanan lauseet ja epämääräinen, tunteisiin vetoava epäaito retoriikka noudattaa tuttua perussuomalaista linjaa, mutta se mikä sopii Timo Soinin plokiin, ei välttämättä sovi kansanedustajan anteeksipyyntöön. Samankokoinen lippalakki ei sovi melonille ja omenalle, vai miten se nyt oli?, Petteri Järvinen kirjoittaa.

Hänestä Kankaanniemen kirjoituksessa on kyse toiveesta palata takaisin työhön ja että kaikki unohdettaisiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on kommentoinut asiaa toistamalla, että ”asia on loppuunkäsitelty”. IS:lle hän totesi, että ”voitte kysyä vaikka 25 kertaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)