Verkkouutiset

Timo Soini VU:n kyselystä: Painotetaanko tässä EU:ta vai Natoa?

Timo Soini selittää perussuomalaisten näkemyseroja painotuksilla. Juha Sipilän mielestä Suomi on "ilman muuta" osa länttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan, perussuomalaisten Timo Soinin mielestä Verkkouutisten ja Nykypäivän kyselyssä näkyy sekä EU-jäsenyyden että sotilaallisen liittoutumattomuuden painotus.

– Se näkyy tässä ihan selvästi. Kumpaa painottaa, tulkitsee Soini.

Kyselyssä suomalaisista 62 prosenttia katsoo, että Suomen paikka ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on osana länttä. 28 prosenttia taas katsoo, että Suomen paikka on omillaan. Yhdeksän prosenttia ei osannut sanoa kantaansa asiaan.

Kysymys Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta paikasta jakaa selkeimmin perussuomalaisten kannattajia. Heistä noin puolet eli 48 prosenttia katsoo Suomen paikan olevan osana länttä, kun taas 47 prosenttia katsoo, että Suomen paikka on omillaan.

Muihin puolueisiin verrattuna perussuomalaisten kannattajissa on eniten niitä, jotka katsovat Suomen paikan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa olevan omillaan.

Puolueen puheenjohtaja Soini selittää tulosta sillä, että perussuomalaisten kannattajat ovat painottaneet muita enemmän sotilaallista liittoutumattomuutta:

– Luulen, että tämä sotilasliittokysymys on se, mikä tämän homman jakaa.

Keskustan kannattajista 61 prosenttia katsoo Suomen paikan olevan lännessä ja 29 prosenttia omillaan.

– Kyllä me olemme osana länttä, ilman muuta, katsoo puheenjohtaja Juha Sipilä.

Sipilä epäilee, että monet ”omillaan” -vaihtoehdon valinneet ovat halunneet korostaa Suomen oman ulko- ja turvallisuuspolitiikan merkitystä.

Lue myös: Stubb Verkkouutisten kyselystä: Suomen paikka ei ole harmaalla vyöhykkeellä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)