Timo Soini: Ei ole eitä eikä ole kyllää Natolle

Ulkoministerin mukaan Ruotsin puolueiden kiinnostus Natoa kohtaan voi jatkuessaan vaikuttaa Suomeen.

  • LKS 20151217 Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tulossa eduskunnan talousarvioistuntoon Helsingissä torstaina 17. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Timo Soini.

    ()

Ulkoministeri Timo Soinia on haastateltu Baltic Times -julkaisussa hänen äskeisellä Latvian-vierailullaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoo Suomen hallituksen olevan edeltäjäänsä avoimempi Nato-jäsenyyttä kohtaan, mutta se ei merkitse että Suomi olisi hakeutumassa jäseneksi.

– Me ajattelemme että meillä on oltava tarvittaessa jokainen ovi auki, Timo Soini toteaa.

Soinin mukaan hän ei näe mitään suuria päätöksiä Nato-jäsenyydestä olevan lähiaikoina tulossa. Suomalainen keskustelu on hänen mukaansa "suhteellisen maltillista", koska enemmistö suomalaisista vastustaa jäsenyyttä.

Hän kuvaili sotilaallisen yhteistyön Ruotsin ja Suomen välillä menevän "syvemmälle ja syvemmälle".

– Ruotsissa keskustaoikeiston oppositiossa puolue toisensa jälkeen on julistanut haluaan liittyä (Natoon), ja sillä keskustelulla on jatkuessaan jotain vaikutusta Suomeen.

Baltic Times muistuttaa Venäjän presidentin avustaja Sergei Markovin kehottaneen 2014 Suomea harkitsemaan seurauksia Natoon liittymisestä. Markov kysyi, onko Suomi valmis aloittamaan asialla kolmannen maailmansodan.

Timo Soini sanoo Suomen pysyvän pidättyväisenä.

– Ei ole 'eitä' eikä ole 'kyllää', hän sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.