Verkkouutiset

SK: Nato-jäsenyyden kannatus on kasvanut voimakkaasti upseereiden keskuudessa

Puolustusvoimien upseereista 71 prosenttia kannattaa Suomen liittymistä puolustusliitto Natoon, kertoo Suomen Kuvalehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asia selviää Upseeriliiton jäsenilleen lähettämästä kyselystä. Vastaava kysely on tehty vuosittain.

Vielä vuonna 2013 Suomen Nato-jäsenyyttä kannatti 51 prosenttia upseereista. Venäjä miehitti Krimin keväällä 2014. Saman vuoden huhtikuussa tehdyssä kyselyssä Nato-jäsenyyden kannatus upseereiden keskuudessa oli 66 prosenttia. Kannatus on sen jälkeen siis kasvanut edelleen.

Neljännes kyselyyn nyt vastanneista kertoi muuttaneensa näkemystään Suomen Nato-jäsenyyden suhteen, suurin osa kielteisestä myönteiseksi.

Vahvinta Naton kannatus on merivoimissa, missä 80 prosenttia upseereista kannattaa jäsenyyttä. Ilmavoimien upseereista 72 prosenttia kannatti Natoon liittymistä. Pienintä Nato-jäsenyyden kannatus oli rajavartiostossa, missä 64 prosenttia vastanneista kannatti Nato-jäsenyyttä.

Upseeriliitto lähetti kyselyn sähköpostilla 4 757 jäsenelleen. Kyselyyn vastasi 2 101 jäsentä eli vastausaste oli 44 prosenttia. Kysely tehtiin 29.1.–16.2.2016 välisenä aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)