Verkkouutiset

”Koulutukseen normien purkutalkoot jatkuvien leikkausten sijaan”

Koulutuksen ja tutkimuksen säästöille tulee etsiä muita vaihtoehtoja, vaatii Sivistystyönantajat ry.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sivistystyönantajien hallituksen puheenjohtaja, Tampereen yliopiston rehtori Kaija Hollin mukaan uuden hallituksen täytyy luottaa korkeakoulujen ja koulutuksen järjestäjien kykyyn tehostaa toimintaansa.

Holli muistuttaa, että Koulutuksesta on Suomessa viime vuosina karsittu satoja miljoonia euroja. Tutkimuksen julkista rahoitusta on vähennetty vuoden 2011 jälkeen lähes 120 miljoonaa.

– Säästöjen sijaan pitää purkaa liiallista sääntelyä, luoda mahdollistavaa lainsäädäntöä ja tukea rakenteellista kehittämistä koulutuksessa ja tutkimuksessa, hän sanoo.

Hollin mukaan vuoropuhelua päättäjien ja koulutuksen ja tutkimuksen tuottajien välillä pitää lisätä.

– Tulee olla yhteiset tavoitteet, mihin koulutuksella ja tutkimuksella pitää Suomessa päästä. Tämä lisäksi tulee tunnistaa kehittämiskohteet ja määritellä raamit, joiden sisällä korkeakoulut ja koulutuksen järjestäjät voivat työskennellä yhteisen päämäärän eteen, kukin omalla tavallaan. Liiallinen yksityiskohtainen normiohjaus ei ole tehokasta resurssien joustavan käytön kannalta, hän sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)