"Suomen on kuljettava ketterämpään suuntaan" – väestönsuojien rakentamissääntöjä kevennetään

Sisäministeriö on aloittanut hankkeen, jonka tavoitteena on tarkistaa väestösuojien rakentamista koskevia säännöksiä.

  • LKS 20151216 - Sisäministeri Petteri Orpo (kok) odottaa vuoroaan Pikkuparlamentissa eduskunnassa Helsingissä 16. joulukuuta 2015. Orpo kävi Suuren valiokunnan kuultavana. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Petteri Orpo

    ()

Osana asuntorakentamisen kustannuksien keventämistä on sisäministeriössä aloitettu hanke, jonka tavoitteena on tarkistaa väestösuojien rakentamista koskevia säännöksiä.

Hanke liittyy hallitusohjelman asuntopoliittisiin toimiin, joilla pyritään lisäämään asuntotonttituotantoa ja alentamaan rakentamisen kustannuksia. Tavoitteena on purkaa esimerkiksi väestönsuojien ja pysäköintipaikkojen rakentamisen normeja, jotta rakentamisen kustannukset ja byrokratia kevenisivät.

Hankkeessa valmistellaan säädösmuutoksia, jotka koskisivat uusia rakennushankkeita. Säädösten valmistelussa otetaan huomioon väestön suojaamisen edellyttämät välttämättömät tarpeet.

– Normien purkaminen on yksi hallituksen läpileikkaavista tavoitteista. Suomen on kuljettava ketterämpään suuntaan. Väestönsuojien rakentamisvelvoitteen keventäminen vähentää rakentamisen kustannuksia. Uudistuksessa pidetään kuitenkin huoli myös väestön suojaamisen tarpeista, kertoo sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ministeriön tiedotteessa.

Asiaa koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syysistuntokaudella, ja muutetut säännökset voisivat tulla voimaan ensi vuoden aikana.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.