Verkkouutiset

”Suomen on kuljettava ketterämpään suuntaan” – väestönsuojien rakentamissääntöjä kevennetään

Sisäministeriö on aloittanut hankkeen, jonka tavoitteena on tarkistaa väestösuojien rakentamista koskevia säännöksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Osana asuntorakentamisen kustannuksien keventämistä on sisäministeriössä aloitettu hanke, jonka tavoitteena on tarkistaa väestösuojien rakentamista koskevia säännöksiä.

Hanke liittyy hallitusohjelman asuntopoliittisiin toimiin, joilla pyritään lisäämään asuntotonttituotantoa ja alentamaan rakentamisen kustannuksia. Tavoitteena on purkaa esimerkiksi väestönsuojien ja pysäköintipaikkojen rakentamisen normeja, jotta rakentamisen kustannukset ja byrokratia kevenisivät.

Hankkeessa valmistellaan säädösmuutoksia, jotka koskisivat uusia rakennushankkeita. Säädösten valmistelussa otetaan huomioon väestön suojaamisen edellyttämät välttämättömät tarpeet.

– Normien purkaminen on yksi hallituksen läpileikkaavista tavoitteista. Suomen on kuljettava ketterämpään suuntaan. Väestönsuojien rakentamisvelvoitteen keventäminen vähentää rakentamisen kustannuksia. Uudistuksessa pidetään kuitenkin huoli myös väestön suojaamisen tarpeista, kertoo sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ministeriön tiedotteessa.

Asiaa koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syysistuntokaudella, ja muutetut säännökset voisivat tulla voimaan ensi vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)