Verkkouutiset

Suomesta lähetetään rauniopelastusapua Nepaliin

Kriisinhallintakeskuksen tiedotteen mukaan Suomesta lähetetään rauniopelastusmuodostelma auttamaan Nepalin maanjäristyksen uhreja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeriö lähettää Nepaliin rauniopelastusmuodostelman osana EU:n pelastuspalveluapua. Avun lähettäminen perustuu Nepalin viranomaisten lauantaina muille maille ja kansainvälisille organisaatioille esittämään avunpyyntöön.

Rauniopelastusmuodostelman tehtävänä on etsiä sortuneisiin rakennuksiin loukkuun jääneitä ihmisiä, pelastaa heidät ja antaa välitöntä lääkinnällistä apua sitä tarvitseville. Muodostelma pystyy pelastuskoirien ja teknisten apuvälineiden avulla löytämään loukkaantuneita ihmisiä, joita ei ehkä muuten löydettäisi ajoissa.

Kriisinhallintakeskus on kouluttanut rauniopelastusmuodostelman henkilöstön ja varustanut sen tehtävää varten. Suurin osa muodostelman henkilöstöstä on palomiehiä, jotka tavallisesti työskentelevät pelastuslaitoksella.

Kansainvälisissä onnettomuustilanteissa käytettävät pelastusmuodostelmat on rekisteröity viime vuonna EU-maiden niin kutsuttuun voluntary pooliin. Suomi on muodostelmansa rekisteröineistä jäsenmaista ensimmäinen, joka on lähettämässä muodostelmansa todelliseen tilanteeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)