Sisäministeriö esittää rikesakkoa nykyistä pienemmästä ylinopeudesta

Sisäministeriö esittää, että poliisi antaisi jatkossa rikesakon teknisen varmuusvähennyksen jälkeen jo silloin, kun ylinopeutta on seitsemän kilometriä tunnissa.

  • LKS 20130223 Automaattista nopeusvalvontaa eli peltipoliisi Lohjalla 22. helmikuuta 2013. Peltipoliisit ovat panneet kaaharit kuriin suomalaisilla maanteillä. Automaattisesta nopeusvalvonnasta kertyvät sakkotulot ovat laskeneet muutamassa vuodessa miljoonilla euroilla. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Peltipoliisi huolehtii automaattisesta nopeusvalvonnasta.

    ()

Sisäministeriön mukaan rikesakko nykyistä alemmasta nopeuden ylityksestä parantaisi liikenneturvallisuutta ja tehostaisi liikennevalvontaa.

Ministeriö esittää, että poliisi antaisi jatkossa rikesakon teknisen varmuusvähennyksen jälkeen jo 7 km/h:n ylinopeudesta. Tällä hetkellä rikesakon saa teknisen varmuusvähennyksen jälkeen vähintään 8 km/h:n ylinopeudesta.

Sisäministeriön mielestä tällä olisi vaikutuksia liikenneturvallisuuden lisäksi julkisen talouden sopeutustoimiin.

Ministeriön tiedotteen mukaan "poliisin osalta tämä tarkoittaa, että lisätään hallitusohjelman mukaisesti kustannustehokasta automaattista liikenteen kameravalvontaa ja tehostetaan liikenteen nopeusvalvontaa myös muuten".

Automaattisen liikenteenvalvonnan lisäresursseista päätetään talousarviomenettelyn yhteydessä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.