Verkkouutiset

Henkilökorttia voi kohta hakea myös sähköisesti

Henkilökortin hakuprosessia joustavoitetaan samalla tavalla kuin passin osalta on jo tehty, kerrotaan sisäministeriöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mahdollisuudet sähköiseen asiointiin henkilökorttia hakiessa lisääntyvät. Hakemuksen voi kuitenkin edelleen laittaa vireille myös henkilökohtaisesti asioiden.

Valmis henkilökortti toimitetaan suoratoimituksena henkilökorttivalmistajalta hakijalle, jolloin hakija voi noutaa henkilökortin yksityisen palveluntuottajan toimipisteestä.

Ulkomaalaisen henkilökortti voidaan jatkossa myöntää kaikille oleskeluluvan ja kotikunnan saaneille. Jos hakijalla ei ole ennestään henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, hänestä voidaan ministerin mukaan tehdä sormenjälkivertailu oleskelulupakortin sormenjälkiin henkilöllisyyden todentamiseksi. Kortin voimassaoloaika sidotaan oleskeluluvan voimassaoloon.

Jatkossa myös Suomen ulkomaan edustustot voivat myöntää henkilökortteja ulkomailla oleskeleville Suomen kansalaisille. Nykyisin vain poliisi voi myöntää kortin. Sähköinen asiointi ei kuitenkaan ole mahdollista edustustoissa.

Tasavallan presidentti vahvisti tänään henkilökorttilain ja eräiden siihen liittyvien lakien muutokset. Uusi henkilökorttilaki tulee pääosin voimaan vuoden 2017 alusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)