Verkkouutiset

Romahduttaisiko Nato-jäsenyys puolustustahdon? ”Ihan päinvastaista mieltä”

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen johtaja Torsti Sirén tyrmää puolustusvoimien ex-komentaja Gustav Hägglundin Nato-arvion.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen johtaja Torsti Sirén ei yhdy puolustusvoimien ex-komentaja Gustav Hägglundin näkemykseen Nato-jäsenyyden vaikutuksista oman maan puolustamiseen.

Hägglund arvioi tuoreessa Rauhan utopia -kirjassaan, että Suomen liittyminen Natoon johtaisi maanpuolustustahdon ja puolustuksen alasajoon.

– Olen ihan eri mieltä. Etelänaapurissamme on jäsenvaltio Viro, joka yhtenä harvoista täyttää Naton suosituksen puolustuksen kahden prosentin osuudesta bkt:stä eikä voida millään väittää, että Virossakaan maanpuolustustahto olisi Nato-jäsenyyden myötä rapistunut, pikemminkin päinvastoin, kommentoi Sirén asiaa Verkkouutisille.

Sirén nostaa esiin myös Iso-Britannian ja Yhdysvallat.

– Millä perusteella voidaan sanoa, että maanpuolustustahto olisi jollain tapaa vähentynyt sen perusteella, että kuulutaan Natoon?

Sirén sanoo olevansa Hägglundin kanssa samaa mieltä kuitenkin siinä, että Yhdysvaltoihin täytyy pitää hyvät suhteet yllä, kahdenvälisetkin sellaiset, vaikkei Natoon kuuluttaisikaan.

– Sen sijaan tässä maanpuolustustahtokysymyksessä olen kyllä ihan päinvastaista mieltä, Sirén painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)