Verkkouutiset

Juha Sipilä muistuttaa velkaantumisesta: Opposition lupauksilla ei mitään mahdollisuuksia toteutua

Pääministeri kertoo seuranneensa poliittista keskustelua kuntavaalien alla valtion velkaantumisen näkökulmasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi keskustan puoluevaltuuston vuosikokouksessa Tampereella pitämässään puheessa, että opposition lupaukset vaalien alla ovat mahdottomia Suomen velkaantumiskehityksen kannalta.

Suomi velkaantuu tällä hetkellä noin viisi miljardia euroa vuodessa.

– Seurasin vaalien alla poliittista keskustelua sillä silmällä, kuinka kova paine asetetaan sille, että se unohtuu, ja tehdään sellaisia lupauksia, joita ei sitten pystytä pitämään, Sipilä kertoo.

Hänen mukaansa puolueissa ei tässä suhteessa ollut paljon eroa.

– Mutta erityisesti oppositiolla oli sellaisia ratkaisuja, joihin ei tässä tilanteessa ole minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Sipilä siteeraa puheessaan hallituksen visiota: ”julkisessa taloudessa tulot ja menot ovat tasapainossa, emme elä velaksi”.

– Sydän sanoo monesti, että tuosta ei saisi ottaa. Silloin, kun rakennamme ylisukupolvista Suomea, tulevaisuuden Suomea, silloin sen vision täytyy kuitenkin meitä kuljettaa, ja meidän täytyy tehdä mahdollisesti hankaliakin ratkaisuja, Sipilä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)