Verkkouutiset

Juha Sipilä: Timo Soinin ehdotuksesta moottoripyöräverosta luovutaan

Vielä tiistaina perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini halusi toteuttaa sekä vene- että moottoripyöräveron.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kirjoittaa Twitterissä, että moottoripyörä- ja veneveron tuotto jää tavoitellusta.

– Soinin ehdotuksesta luovutaan MP-verosta. Mp/ veneveron hyötysuhde heikko – ei toteuteta, Sipilä kirjoittaa.

Eilen tiistaina perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini sanoi eduskunnassa toimittajille, että hallitusohjelman mukaan pitää mennä, vaikka perussuomalaisten eduskuntaryhmä oli halukas luopumaan moottoripyöräverosta.

Kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmät olivat sekä moottoripyörä- että veneverosta luopumisen kannalla.

Hallitusohjelman mukaan rekisteröidyille veneille ja moottoriajoneuvoille asetetaan vuotuinen vero. Lakiluonnoksen mukaan venevero olisi 100–300 euroa vuodessa. Moottoripyörille tulisi 150 euron vuotuinen vero. Näitä lausuntokierroksella jo olleita lakeja ei nyt siis annetakaan.

Myös veneverosta luovutaan

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vahvistaa Twitterissä, että myös veneverosta luovutaan.

– Hallitus teki yhdessä välttämättömän päätöksen luopua mp- ja veneverosta. Ei löytynyt toimivaa ja tuottavaa mallia, Orpo perustelee.

Moottoripyörä- ja veneverojen tuotto-odotus olisi ollut 30–40 miljoonaa euroa, kun hallitusohjelman mukaan tavoitteena oli 50 miljoonaa euroa vuosittain. Lisäksi veneveroa olisi ollut vaikea valvoa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan nämä veroideat on nyt punnittu ja huonoiksi havaittu.

– Moottoripyöräverosta luopuminen oli meille tärkeämpi kysymys kuin venevero, ja venevero voidaan meidän puolestamme unohtaa samassa paketissa, nyt kun moottoripyörävero on virallisesti ja varmuudella haudattu, Terho sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)