Verkkouutiset

Juha Sipilä Ylelle: Valtio ei pakkolunasta Malmin lentokentän aluetta

Pääministerin mukaan valtio on valmis vaihtamaan vastaavan maa-alueen Helsingin kaupungin kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan valtio ei pakkolunasta Malmin lentokentän aluetta. Valtio on kuitenkin valmis vaihtamaan vastaavan maa-alueen Helsingin kaupungin kanssa.

Sipilä ei suostunut spekuloimaan, mikä maa-alue tulisi kyseeseen. Hän vetosi siihen, että Helsingin kaupunki on suhtautunut kielteisesti ajatukseen vaihtaa Malmin lentokenttä johonkin toiseen alueeseen.

– Ehkä se ei ole julkisen keskustelun paikka tässä vaiheessa. Katsotaan sitten, jos tällaista periaatteellista valmiutta on, Sipilä totesi Ylen mukaan.

Eilen Sipilä sanoi eduskunnassa, että hallitus on valmis pelastamaan Malmin lentokentän. Hänen mukaansa vuonna 2014 tehty päätös luovuttaa Malmin lentokentän hallinta Helsingin kaupungille oli virhe.

Helsingin pormestariehdokkaat hämmästelivät pääministerin kuntapolitikointia Twitterissä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kirjoitti Twitterissä, että hallituksessa ei ole sovittu Malmin päätöksen perumisesta. Kokoomuslaisen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen mukaan hallituksessa ei ole sovittu menettelystä Malmin lentokenttää koskevan kansalaisaloitteen osalta.

Keskustan ja perussuomalaisten eduskuntaryhmät kannattavat Malmin lentokentän säilyttämistä. Eduskunta kävi eilen lähetekeskustelun ”Lex Malmi” kansalaisaloitteesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)