Verkkouutiset

Ympäristöministeriö säilyy – ”ministeriöiden yhdistämisestä ei ole puhuttu”

Hallitusneuvottelijoiden vetäjän Juha Sipilän mukaan ministeriöiden yhdistämisistä ei ole edes keskusteltu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitusneuvotteluiden yhteydessä on paljon puhuttu mahdollisesta ympäristöministeriön yhdistämisestä maa- ja metsätalousministeriöön uudeksi luonnonvaraministeriöksi. Ympäristöjärjestöt ovat keränneet nettivetoomukseen tähän mennessä jo lähes 60 000 allekirjoitusta ympäristöministeriön säilyttämisen puolesta.

Juha Sipilän (kesk.) mukaan tuleva hallitus ei aio yhdistää ministeriöitä.

– Itse asiassa ministeriöiden yhdistämisestä ei ole puhuttu koko aikana. Ministereiden määrästä on toki puhuttu, Sipilä sanoi toimittajille valtioneuvoston juhlasalissa Smolnassa maanantai-iltana.

Sipilä ei siis sulkenut pois mahdollisuutta, että ympäristöministerin sekä maa- ja metsätalousministerin tehtävät yhdistettäisiin samaan luonnonvaraministerin salkkuun, mutta molemmat ministeriöt säilyisivät hallinnollisesti omina yksiköinään edelleen.

– Ministeriöiden yhdistämisestä ei ole keskusteltu, mutta toki monista muista tämän sisällä olevista ministeritehtävien jaosta on puhuttu, monistakin eri yhdistelmistä, Sipilä totesi.

Ministeriöiden määrä pysyy Sipilän mukaan kahdessatoista. Sen sijaan ministereiden määrästä ei ole vielä päätetty.

– Ministeriöiden määrästä on päätetty, että pysytään samassa rakenteessa. Saimme kyllä selvityksen erilaisista yhdistämisvaihtoehdoista, mutta totesimme, että tässä on niin paljon muutosta ilmassa ja vauhti on kova, että ehkä ei ole järkevää nyt keskittyä hallinnon yhdistämisiin, Sipilä lisäsi myöhemmin.

Hallitusneuvotteluissa kaikki suuret asiat on saatu ratkaistua. Käytännössä katsoen sovittavana on enää ministerisalkkujen jako.

Sipilä kertoi, että hallitusohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan keskiviikkona kahdelta iltapäivällä.

Juha Sipilä ja kahden muun hallituspuolueen puheenjohtajat Timo Soini (ps.) ja Alexander Stubb (kok.) eivät muuten kommentoineet hallitusohjelman sisältökysymyksiä.

Sipilän mukaan ensimmäinen asia, josta tuleva hallitus kesäkuun aikana avokonttorissa sopii, on 1,6 miljardin euron panostuspaketti.

– Suuruusluokka haettiin kärkihankkeiden kautta, mutta sisältöä ei ole vielä päätetty, Sipilä totesi.

Panostuspakettia ei Sipilän mukaan ole tarvis rahoittaa valtion omaisuutta myymällä, vaan ”siihen on haettu luovempia omaisuustulojen käyttämisen keinoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)