Verkkouutiset

Anni Sinnemäestä vihreiden pormestariehdokas Helsinkiin

Helsingin Vihreiden yleiskokous päätti valita apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen vihreiden pormestariehdokkaaksi Helsingissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Voimme yhdessä rakentaa Helsingistä kaupungin, joka ei ole rasismin kyllästämä, vaan sellainen, jossa ihmisillä on tilaa olla sitä mitä he ovat, Anni Sinnemäki totesi tultuaan valituksi pormestariehdokkaaksi.

Kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavan Helsingin apulaiskaupunginjohtajana toimivan Sinnemäen vastaehdokkaana vihreiden pormestariehdokkaaksi oli Helsingin rakennus- ja ympäristötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Vihreiden tavoitteena on nousta Helsingin suurimmaksi puolueeksi huhtikuun kuntavaaleissa ja saavuttaa Helsingin ensimmäinen pormestarin paikka. Yle julkaisi tammikuun alussa Taloustutkimuksella teettämänsä mielipidemittauksen, jonka mukaan vihreät olisi kunnallisvaaleissa Helsingin suosituin puolue 25,8 prosentin kannatuksella, kun kokoomuksen kannatus jäisi 24,9 prosenttiin.

– Kaupunkilaisten tuki ja luottamus vihreiden tekemään työhön ilahduttaa ja motivoi tulevaan. Vihreillä on nyt kaikki mahdollisuudet historialliseen vaalivoittoon Helsingissä. Helsingin on mahdollista yhdessä tekemällämme työllä olla menestyvä ja tasa-arvoinen yhteisö, jossa huolehditaan lasten ja nuorten hyvästä koulutuksesta, jossa annetaan uusi mahdollisuus ihmisille, joiden elämässä asiat ovat menneet huonosti ja jossa torjutaan ilmastonmuutosta yhdessä muiden edelläkävijöiden kanssa, Anni Sinnemäki linjaa.

Sinnemäki on toiminut kansanedustajana lähes 16 vuotta ja kaupunginvaltuutettuna vuosikymmenen. Vuosina 2009-2011 hän toimi työministerinä ja vihreiden puheenjohtajana. Tulevat kuntavaalit ovat Sinnemäen neljännet.

– Viime vuosina Helsingissä on edetty isoin harppauksin. Hiilivoimasta luovutaan määrätietoisin askelin ja kaupunkiamme rakennetaan reippaasti joukkoliikenne- ja pyöräilykaupungiksi. Olemme pystyneet tämän rankan hallituskauden aikana puolustamaan kaupunkilaisten tasavertaisia palveluja, peruskoulun ja päivähoidon laatua esimerkiksi pienempien ryhmien avulla, Sinnemäki toteaa.

Kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta. Suurimman puolueen aseman saavuttaneen puolueen pormestariehdokas tulee todennäköisesti valituksi pormestariksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)