Verkkouutiset

PS:n Simon Elo: Kehitysapu on sidottava turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksiin

Perussuomalaisten kansanedustajan mukaan Irakille annettavaa tukea on arvioitava uudestaan, jos maa ei tee yhteistyötä pakkopalautuksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yli 10 000 vuoden 2015 aikana tullutta turvapaikanhakijaa on poistunut tai poistettu maasta. Suomi ottaa vakavasti sen että maahamme ei saa jäädä suurta laittomasti maassa olevien ryhmää, perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo toteaa tiedotteessaan.

Hänen mielestään Suomen Irakille antama tuki on sidottava turvapaikanhakijoiden palautuksiin.

Irakin maahanmuuttoministeri Jassim Mohammed Al-Jaff tyrmäsi sunnuntaina irakilaisten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset.

Simon Elon mukaan vain 18 prosenttia irakilaisista turvapaikanhakijoista on saanut myönteisen turvapaikkapäätöksen. Lain mukaan lainvoimaisen käännytyspäätöksen saaneen on poistuttava maasta

– Suomen antama kehitysapu ja humanitaarinen apu on sidottava siihen, miten Irakin kaltaiset maat ottavat vastaan palautettuja kansalaisiaan. Tukea on syytä uudelleenarvioida, jos Irakin hallinto ei osoita yhteistyökykyä pakkopalautuksissa, Elo toteaa.

Hänen mukaansa Suomi voisi palautussopimuksen solmimiseksi antaa tukea Irakin siviilikriisinhallinnan kehittämiseen kuten poliisien kouluttamiseen.

– Uskon että sopimukseen pakkopalautuksista voidaan päästä. Suomi kunnioittaa lainsäädäntöään ja Irakin hallinto tarvitsee kansalaisensa maansa jälleenrakennukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)