Verkkouutiset

Yhä useampi ei pysty pitämään lemmikistään huolta

Yhä useampi omistaja ei pysty pitämään eläimestään huolta, sanoo Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lemmikkieläinten omistajien ongelmat työllistävät SEY:n eläinsuojeluneuvojia eri eläinryhmistä eniten. Viime vuonna SEY:n vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat auttoivat ja antoivat neuvoja lähes 4 000 lemmikkieläimen omistajalle. Kasvua edellisvuodesta on yli 20 prosenttia.

Eniten neuvontakäyntejä tehtiin jälleen koiratalouksiin, mutta avun tarve kasvoi eniten kissojen kohdalla.

Merkille pantavaa on, että SEYn eläinsuojeluneuvojat saivat viime vuonna aikaisempaa selvästi enemmän pyyntöjä ottaa yksityisen ihmisen omistama eläin hoitoonsa ja etsiä sille uusi koti. Yhä useampi lemmikkieläimen omistaja ei pystynyt pitämään eläimestään huolta.

– Ankeat taloudelliset ajat ja toisaalta lemmikkien määrän pitkään jatkunut kasvu näyttäytyvät nyt lisääntyneenä avuntarpeena eläinten hoidossa, sanoo SEY:n toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

– Eläimen hankkimista tulee aina harkita perinpohjaisesti, sillä omistaja on vastuussa eläimensä hyvinvoinnista. Eläin tulee hankkia siitä lähtökohdasta, että on valmis huolehtimaan siitä sen loppuelämän ajan. Tämä voi tarkoittaa suuriakin eläinlääkärikustannuksia. Mikäli eläimestä joudutaan syystä tai toisesta luopumaan, on omistajan vastuulla etsiä sille uusi koti, Pulli jatkaa.

SEY:n keräämien lukujen ja viranomaisten viime aikoina julkistamien tietojen perusteella eläinten hyvinvointi Suomessa on heikkenemässä. Esimerkiksi Helsingin eläinsuojeluvalvonnassa jouduttiin ryhtymään toimenpiteisiin aikaisempaa enemmän.

SEY:n vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat tekivät viime vuoden aikana noin 1 500 neuvontakäyntiä ja antoivat henkilökohtaista opastusta eläinsuojeluongelmissa noin 10 000 kertaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)