SDP:n Pia Viitanen keskustalle: Kuunnelkaa Paavo Väyrystä

SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen moittii keskustaa vanhojen periaatteidensa hylkäämisestä.

  • LKS 20150224 Miten toimii asumisen tukijärjestelmä? Arvio järjestelmien vaikuttavuudesta luovutettiin kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitaselle Pia Viitaselle Helsingissä tiistaina 24. helmikuuta 2015. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Pia Viitanen.

    ()

Pia Viitasen mukaan alkiolaisuudesta ja aluepolitiikasta ei ole nykykeskustassa enää mitään jäljellä. Vanhojen periaatteiden paikan ovat ottaneet uudet opit, jotka ovat hänen mielestään aikaisempaa oikeistolaisempia.

"Alkiolaisuuteen kuuluva köyhän asian ja edistyksen ajaminen on saanut tehdä tilaa alueiden alasajolle, esimerkiksi junavuoroja lakkauttamalla ja käräjäoikeusverkostoa rajusti karsimalla. Tämä ei myöskään ole sitä politiikkaa, jota äänestäjille tarjottiin ennen vaaleja", Viitanen sanoo tiedotteessaan.

Viitasen mielestä keskusta on asemoinut itsensä tiiviimmin osaksi poliittista oikeistoa. Hän luonnehtii keskustajohdossa tapahtuneen äkkiarvaamatta "kumous". Viitasen mukaan keskustassa tulisikin kuunnella Paavo Väyrysen kritiikkiä.

"Väyrysen kritiikki keskustaa kohtaan ilmentää varmasti myös monien puolueen äänestäjien pettymyksiä. Käytännössä keskustan ja kokoomuksen politiikkaa ei kaikessa oikeistolaisuudessaan voi enää erottaa toisistaan", Viitanen toteaa.

"On hämmentävää nähdä tämä uusi historianlehti, jossa keskusta istuu pääministeripuolueena hallituksessa, joka kaikissa päätöksissään ajaa läpi kokoomuslaista politiikkaa", hän jatkaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.