Verkkouutiset

SDP:n Pia Viitanen keskustalle: Kuunnelkaa Paavo Väyrystä

SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen moittii keskustaa vanhojen periaatteidensa hylkäämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pia Viitasen mukaan alkiolaisuudesta ja aluepolitiikasta ei ole nykykeskustassa enää mitään jäljellä. Vanhojen periaatteiden paikan ovat ottaneet uudet opit, jotka ovat hänen mielestään aikaisempaa oikeistolaisempia.

”Alkiolaisuuteen kuuluva köyhän asian ja edistyksen ajaminen on saanut tehdä tilaa alueiden alasajolle, esimerkiksi junavuoroja lakkauttamalla ja käräjäoikeusverkostoa rajusti karsimalla. Tämä ei myöskään ole sitä politiikkaa, jota äänestäjille tarjottiin ennen vaaleja”, Viitanen sanoo tiedotteessaan.

Viitasen mielestä keskusta on asemoinut itsensä tiiviimmin osaksi poliittista oikeistoa. Hän luonnehtii keskustajohdossa tapahtuneen äkkiarvaamatta ”kumous”. Viitasen mukaan keskustassa tulisikin kuunnella Paavo Väyrysen kritiikkiä.

”Väyrysen kritiikki keskustaa kohtaan ilmentää varmasti myös monien puolueen äänestäjien pettymyksiä. Käytännössä keskustan ja kokoomuksen politiikkaa ei kaikessa oikeistolaisuudessaan voi enää erottaa toisistaan”, Viitanen toteaa.

”On hämmentävää nähdä tämä uusi historianlehti, jossa keskusta istuu pääministeripuolueena hallituksessa, joka kaikissa päätöksissään ajaa läpi kokoomuslaista politiikkaa”, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)