”Kansanedustajien tulee tietää merkittävistä ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimista”

Kansanedustaja, puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) kiittelee puolustusministeriön uutta tiedotuslinjausta

  • Mika Kari.

    ()

”Helmikuussa käyty keskustelu harjoitustoiminnan puutteellisesta tiedottamisesta oli tarpeen”, Mika Kari toteaa tiedotteessaan.

Karin mukaan on välttämättöntä, että tulevaisuudessa harjoitustoiminta esitellään eduskunnan valiokunnille heti.

Hän toteaa viiveen olleen kaksi ja puoli kuukautta Yhdysvaltojen kanssa tehtävän puolustusvoimien harjoitustoiminnan kohdalla.

”Kansan valitsemien edustajien tulee olla tietoisia merkittävistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan kuuluvista toimista”, Kari sanoo.

Hänen mukaansa on tärkeää, että eduskunnalle annettava selvitys on sisällöltään ja laajuudeltaan samanlainen kuin mitä tasavallan presidentille ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittiselle ministerivaliokunnalle annetaan.

Tulevaisuudessa puolustusvoimien harjoituskokonaisuudet esitellään puolustusvaliokunnalle ja ulkoasiainvaliokunnalle välittömästi sen jälkeen kun ne on esitelty tasavallan presidentille ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittiselle ministerivaliokunnalle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.