Verkkouutiset

”Suu makeaksi ennen byrokraattien teloituskomppaniaa” – SDP:n yrittäjäkampanja kiukuttaa somessa

SDP:n pop up -kampanja "Suklaata yrittäjälle" vihastuttaa ihmisiä sosiaalisessa mediassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP lanseerasi lauantaina pop up -kampanjan, johon puolue kehottaa osallistumaan hankkimalla suklaarasian ja viemällä sen tutulle yrittäjälle. Suklaarasian antamisesta otetaan valokuva, ja se jaetaan sosiaalisessa mediassa. Samalla kerrotaan SDP:n vaaliohjelman pienyrittäjiin liittyvistä tavoitteista.

– Suuri joukko suomalaisia työskentelee pienyrittäjinä ja pitää talouden moottorit käynnissä näinä talouden haastavina aikoina. SDP:n vahva ja satavuotinen työmarkkinaosaaminen valjastetaan nyt yrittäjien käyttöön. Tärkeään aiheeseen liittyvää keskustelua herätellään pop up -tempauksella ”Suklaata yrittäjälle”, puolueen verkkosivuilla kerrotaan.

Facebookissa SDP:n sivuilla kampanja on saanut kielteisen vastaanoton.

– Verot tappiin ”solidaarisuuden” nimissä, tuhotaan talous ammattiyhdistysliikkeen ”saavutettuja etujen” nimissä. Mutta hei, ottakaa suklaata lohdutukseksi! (Ai niin, ostakaa toki suklaat veronmaksun jälkeen käteen jääneillä omilla rahoillanne.) Tämä kampanja ”muistuttaa” jo v***uilua, yksi kommentoi kampanjaa SDP:n Facebook-sivulla.

– Onko tämä vitsi? Nyt vaalien alla teitä kiinnostaa yrittäjät, kun muuten yritätte kaikin keinoin vaikeuttaa heidän asemaa? Tämä on jo aika noloa, jopa teiltä, toinen toteaa.

– Tämä kampanja vahvistaa näkemykseni siitä, että Demarit ovat syvällisesti kykenemättömiä ymmärtämään yrittäjiä ja yrittäjyyttä, eräs yrittäjä kirjoittaa.

Samankaltaisia kommentteja on tullut sivustolle lukuisia.

Vaaliohjelmassaan SDP linjaa, että yksin- ja pienyrittäjien mahdollisuuksia liiketoimintansa kasvattamiseen on tuettava. Keinoja siihen ovat puolueen mukaan yritysten alv-velvollisuuden alarajan nostaminen, yrittäjien sairasloman omavastuuajasta kolmen päivän poistaminen ja epäkohtien korjaaminen yrittäjien perheenjäsenten sosiaaliturvassa.

– Demarit ovat jo pidempää ja erityisesti Rinteen aikana tehneet aktiivisesti politiikkaa, jonka tarkoituksena on vaikeuttaa yrittäjien ja siten työllistämisen edellytyksiä. Viimeisimpänä nollatyösopimusten poistamisen ehdotus. Työntäkää suklaat hanuriinne sanon minä ja aika moni muukin yrittäjä teille rakkaat toverit, Management Eventsin perustaja, yrittäjä Olli Muurainen viestittää.

Nollatyösopimusten kieltämistä SDP ajaa vaaliohjelmassaankin. Lisäksi puolue aikoo puuttua alipalkkaukseen ja vahvistaa vuokratyöntekijöiden asemaa. Kasvuhakuisten yritysten kohtaamat pullonkaulat rahoituksen, osaavan työvoiman saannin ja lupaprosessien sujuvuuden kannalta on puolueen mielestä poistettava.

– Aikoinaan armeijassa, juuri ennen pahimpien harjoituskausien alkua, joukkomme kouluttajat pelottelumielessä tarjosivat alokkaille levylliset suklaata lämpimän viestin ”Nämä ovat viimeiset suklaat, jotka tulette täällä nauttimaan” kera. Hassua, että juuri tämä muisto nousi mieleen näin joulukuisena iltana. #viimeinenehtoollinen, eräs käyttäjä kertoo.

– Suu makeaksi ennen byrokraattien teloituskomppaniaa, toinen kiteyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)