Verkkouutiset

SDP:n Viitamies rattijuopumuksista: Kovempia rangaistuksia, alkolukot pakolliseksi

Kansanedustaja Pauliina Viitamies (sd.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen rattijuopumusten ennaltaehkäisystä sekä rattijuopumusten rangaistavuuden koventamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erityisesti Pauliina Viitamies pitää liian pieninä tuomioita kuolemaan johtaneissa rattijuoppojen aiheuttamissa onnettomuuksissa.

– Ajoneuvon kuljettaminen päihtyneenä on aina harkittu teko ja kuljettaja on tietoinen aiheuttamastaan vaarasta. Suuri osa syyllistyy myös rikoksen uusimiseen. Siksi onkin hyvin kyseenalaista, että vakavissa, päihteiden vaikutuksen alaisen aiheutetuista onnettomuuksista tuomitaan tekijä yleensä lievempien mahdollisten rangaistusten mukaisesti, Viitamies toteaa.

Hänen mielestään rangaistusasteikon kiristämistä olisi harkittava sen alkupäästä siten, että rattijuopon aiheuttamasta kuolemantuottamuksesta vähimmäisrangaistus olisi huomattavasti tiukempi kuin nykyinen neljän kuukauden vankeusrangaistus.

– Rattijuopumukset ovat liian yleisiä ja niiden ehkäisemiseksi olisi tehtävä enemmän. Yhtenä keinona voisi olla pakollisten alkolukkojen virittäminen paitsi uusiin autoihin myös muihin, Viitamies esittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)