Verkkouutiset

Presidentti Sauli Niinistö: Nämä asiat uhkaavat Euroopan turvallisuutta

Tasavallan presidentin mukaan uhkakuvat vaihtelevat Euroopassa alueellisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan suurin yksittäinen uhka Euroopan turvallisuudelle ei ole Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Niinistön mukaan uhka koostuu terrorismista, maahanmuutosta ja Venäjän toimista Krimillä ja Ukrainassa.

– Tuntemukset voivat vaihdella. Euroopan unionin läntisissä osissa ollaan kenties enemmän järkyttyneitä maahanmuutosta ja terrorismista. Itäisissä osissa kyse on taas ennemmin Venäjästä, Niinistö totesi CNBC:n haastattelussa Münchenin turvallisuuskonferenssissa.

Presidentti sanoi toivovansa, että keskustelut Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä jatkuvat.

– Mikäli molemmat jatkavat kansainvälisten lakien ja järjestyksen noudattamista, olisi se hyvä asia, tässä niiden tulisi kuitenkin mennä vielä eteenpäin, Niinistö kommentoi.

Hänen mukaansa Euroopassa on alettu ymmärtää, että turvallisuudesta on otettava enemmän vastuuta itse, siitä huolimatta, että kuuluisi Natoon ja luottaisi puolustusliittoon.

– On pidettävä mielessä, että Suomessa asenne on ollut erilainen kaikkina näinä vuosikymmeninä, joina rauhan uskottiin jatkuvan ikuisesti.

Sauli Niinistö nosti esiin asevelvollisuuden.

– Jos koulutetut reservimme kutsutaan aseisiin, on armeijamme suurempi kuin Saksalla, vaikka olemmekin noin 15 kertaa pienempi maa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)