”Jos paikallisen sopimisen rimaa nostetaan, tulee hallitus vastaan veronkevennyksillä”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen pitää hallituksen kokonaispakettia myönteisenä suomalaisen työn ja talouskasvun kannalta.

  • LKS 20160209  Kansanedustaja  Arto Satonen osallistui  eduskunnan valtiopäivien avauskeskusteluun 9. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Arto Satonen.

    ()

”Kokoomukselle tämän hallituskauden tärkeimmät asiat ovat uusien työpaikkojen luominen sekä talouden saaminen kasvu-uralle. Hallituksen esittelemä yhteiskuntasopimuksen kokonaisratkaisu vie Suomea kunnianhimoisesti kohti tätä tavoitetta”, toteaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen tiedotteessaan.

Hallitus tiedotti keskiviikkona illalla tukevansa työmarkkinaosapuolten saavuttamaa yhteiskuntasopimusta. Hallitus toivoo silti, että järjestöt edistäisivät paikallista sopimista.

Jos työmarkkinajärjestöt ovat valmiita nostamaan omaa rimaansa, hallitus tulee Arto Satosen mukaan vastaan keventämällä työn verotusta jopa miljardilla eurolla. Työn verotuksen keventäminen on Kokoomukselle erityisen tärkeä tavoite, sillä myös se tuo lisää työtä Suomeen.

”Nyt ratkaisu on työmarkkinajärjestöjen käsissä. Kannustan korporaatioita jatkamaan hyvässä sopimisen hengessä. Me suomalaiset olemme aina kyenneet tekemään ratkaisuja sopimalla”, Satonen sanoo.

”Toivon, että voimme kesäkuussa todeta kierroksen onnistuneen. Kun yhteiskuntasopimus on viety työehtosopimuksiin ja paikallinen sopiminen on edennyt, hallitus voi tehdä ostovoimaa lisäävän merkittävän verokevennyksen”, hän linjaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.