Arto Satonen TS:lle veronkiristyksistä: Sehän on järjestöjen tekemä ratkaisu

Veronkevennykset toteutetaan, jos se on taloudellisesti mahdollista, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

  • LKS 20160121 // 20151102 // LKS 20151022 Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen matkalla eduskunnan täysistuntoon Helsingissä 22. lokakuuta 2015. Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi Satosen Ylen rahoitusta ja tehtäviä tarkastelevan parlamentaarisen seurantaryhmän puheenjohtajaksi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Arto Satonen.

    ()

”On aika pitkälle matematiikkaa, ovatko (yhteiskuntasopimuksen) vaikutukset niin merkittäviä, että veronalennuksiin voidaan mennä. Se on joka tapauksessa sellainen päätös, joka täytyy tehdä erillisenä. Lopullisesti se arvioidaan varmaan vasta myöhemmin”, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen toteaa Lännen Median haastattelussa.

Haastattelu on julkaistu tässä Turun Sanomissa.

Veronkevennykset eivät ole Satosen mukaan kokoomukselle kynnyskysymys, jos hallitus katsoo, ettei niihin ole varaa.

”Mielellämme me ne kevennykset toteutamme, jos se on vaan taloudellisesti mahdollista. Mutta nyt täytyy tehdä kokonaisarvio tilanteesta. Se vaikuttaa kehyksiin ja siihen, miten Suomen talous ulkopuolelta nähdään, mikä taas vaikuttaa lainojemme hintaan ja muuhun.”

Satosen mukaan asiassa ei ole hallituksen sisällä suurta ristiriitaa. Hänen mielestään vastuu hallitusohjelman vastaisesta ratkaisusta on työmarkkinaosapuolilla.

”Se on valitettava juttu, että tämä kiristyminen tapahtuu, mutta sehän on järjestöjen itsensä tekemä ratkaisu. Tarjolla oli sellainenkin vaihtoehto, joka olisi tehty kokonaan työajan pidentämisellä”, Satonen sanoo.

”Tämä on puhtaasti heidän esityksensä ja he ovat tähän lopputulokseen tulleet. Kun kilpailukykypaketti oli esillä, hallitus sanoi moneen kertaan, että järjestöiltä ollaan valmiita ottamaan vastaan ehdotuksia, jos ne löytävät yhteisen näkemyksen.”

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.