Verkkouutiset

Kokoomuksen Arto Satonen: Kannustinloukkujen purkamisessa otettiin isoja askelia eteenpäin

Hallituksen puolivälitarkastelussa edettiin varapuhemiehen mukaan myös työllisyydessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan varapuhemies Arto Satonen (kok.) katsoo, että hallitus edisti puolivälitarkastelussaan kannustinloukkujen purkamista usealla tavalla. Niitä olivat muun muassa varhaiskasvatusmaksujen alentaminen pieni- ja keskituloisilta, asumisen tuen uudistaminen työnteon kannustavuuden vahvistamiseksi ja työvoiman alueellisen liikkuvuuden parantaminen laajentamalla liikkuvuusavustusta.

– Nyt päätetyillä työllistymisen esteinä olevien kannustinloukkujen purkupäätöksillä on merkittäviä työllisyysvaikutuksia, valtiovarainministeriön arvion mukaan niillä saavutetaan yli 5 000 työllisen lisäys, Arto Satonen toteaa tiedotteessaan.

Satonen on kokoomuksen eduskuntaryhmän kannustinloukkutyöryhmän puheenjohtaja. Hän on erityisen tyytyväinen siitä, että hallitus päätti käynnistää valmistelut sosiaaliturvan kokonaisuudistuksesta, tavoitteena parantaa työllisyyttä ja toimeliaisuutta sekä vähentää eriarvoisuutta.

– Työelämän ja yhteiskunnan muutos edellyttää nykyisen tilkkutäkkimäisen sosiaaliturvajärjestelmän perusteellista uudistamista. Tarvitsemme yksinkertaisemman ja tarkoituksenmukaisemman järjestelmän, joka auttaa oikeita ihmisiä oikealla tavalla oikeassa kohdassa. Ihmisen on saatava riittävää tukea nimenomaan silloin, kun hän sitä elämäntilanteessaan tarvitsee, Satonen toteaa.

Soten jälkeen sotu

– Kokoomuksen ja puheenjohtaja Petteri Orpon aiemmin esittämän mukaisesti jo tämä hallitus tekee pohjatyötä sotu-uudistukselle, jotta seuraava voi uudistuksesta päättää. Kyse on niin mittavasta kokonaisuudesta, että pohjatyö on tehtävä huolella, Arto Satonen sanoo.

Sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen (sotu-uudistus) valmistelussa huomioidaan hänen mukaansa muun muassa käynnissä olevan perustulokokeilun, tulevan osallistumistulokokeilun sekä muiden käynnistettävien tutkimusten ja selvitysten tulokset sekä käyttöön tulevan kansallisen tulorekisterin mukanaan tuomat mahdollisuudet.

– Pidän tärkeänä, että osana sotu-uudistuksen valmistelutyötä selvitetään myös mahdollisuus lisätä kannustavuutta ja toimeliaisuutta vastikkeellisen negatiivisen tuloveron kautta, Satonen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)