Verkkouutiset

Kauppojen aukioloja vapautetaan – ”huokuu arvostus yrittäjyyttä kohtaan”

Kokoomuksen Arto Satonen kiittelee hallitusohjelman yrittäjyyskirjauksia erittäin vahvoiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satosen mukaan aiemmat hallitukset eivät ryhtyneet toteuttamaan yhtä kattavasti päätöksiä työllistämisen kynnyksen madaltamiseksi, sääntelyn purkamiseksi ja yrittäjyyden kannusteiden parantamiseksi.

– On viisasta keskittää kaikki tarmo yrittäjyyden edellytysten vahvistamiseen, jotta uutta kasvua ja uusia työpaikkoja syntyisi. Hallitusneuvotteluihin osallistuneita puolueita yhdistää paitsi tahto nostaa Suomi uuteen nousuun niin myös arvostus suomalaista yrittäjyyttä kohtaan, Arto Satonen toteaa hallitusohjelmasta tiedotteessaan.

Hänen mukaansa hallitusohjelma sisältää kymmeniä toimia yrittäjyyden edellytysten parantamiseksi.

– Yrittäjyystoimet ovat suomalaisen yrittäjän kannalta täysin oikeansuuntaisia. Maksuperusteinen arvonlisävero otetaan käyttöön, tulolähdejakoa puretaan yrittäjän hyväksi, sukupolvenvaihdoksia helpotetaan ja käyttöön otetaan viiden prosentin yrittäjävähennys. Mahdollisuutta sopia entistä enemmän työehdoista työpaikalla lisätään. Hallituspuolueilla on todellinen aikomus muuttaa suomalaista yhteiskuntaa kannustavammaksi paikaksi yrittää ja työllistää lisäksi muita.

Arto Satosen mukaan hallitusohjelman läpi näkyy ”puolueiden yhteinen tahto vähentää holhousta ja sääntelyä yritysten toimintaympäristön parantamiseksi”.

– Hallitusohjelman henki kertoo uskosta terveeseen järkeen ja vapauteen yrittää ja tehdä työtä. Sääntelyä vähennetään muun muassa kaavoituksen ja lupaprosessien vauhdittamisella. Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen tiukoista rajoituksista on merkittävä kädenojennus kaupan alalle. Järkikin sen jo sanoo, että kauppias tietää parhaiten, koska kauppaa on kannattavaa pitää auki. Uskon, että terveen järjen käyttö uuden hallituksen myötä vahvemman jalansijan Suomessa, Satonen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)