Verkkouutiset

Kokoomuksen Sari Sarkomaa ja Sari Raassina: Valinnanvapauslain korjaukset tehtävä huolella

Kansanedustajien mukaan valinnanvapauslaki ei voi edetä eduskunnassa ilman muita sote-kokonaisuuden osia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Sari Raassina painottavat, että sote-uudistuksen valinnanvapauden korjaustoimet tulee tehdä huolella. Valinnanvapauslakiluonnos palasi eilen lausuntokierrokselta.

”Uudistus ei ole helppo, ja siksi se on erityisellä huolella tehtävä. Lausuntokierroksen palaute, asiantuntijoiden ja sote-henkilöstön näkemykset on hallituksen vastuuministeri Juha Rehulan johdolla tarkkaan pureksittava ja hyödynnettävä”, kansanedustajat sanovat tiedotteessaan.

Sarkomaan mukaan laista on saatava paras mahdollinen, minkä vuoksi kenttää kuultiin lausuntokierroksella.

”Edellytämme, että lausuntopalaute luetaan huolella ja vaikutusarviot tehdään vedenpitäväksi. Eduskuntaan on tuotava laadukas laki”, hän sanoo.

Sarkomaan ja Raassinan mukaan valinnanvapauslaki on osa sote-kokonaisuutta eikä voi edetä eduskunnassa ilman muita osia. Heidän mukaansa aikataulutuksessa on huomioitava, että maakunta- ja sote-uudistuslakeja ei voi käsitellä kunnolla ilman kokonaisuuteen kuuluvaa valinnanvapauslakia

”Lainvalmistelussa tulee mennä laatu eikä aikataulu edellä – vain siten saamme kaikille suomalaisille hyvän uudistuksen”, Raassina sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)