Verkkouutiset

Grahn-Laasonen kouluvalinnasta: Kotiosoite ei voi rajoittaa mahdollisuuksia

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan oikeus valita koulu on keskeinen osa mahdollisuuksien tasa-arvoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasosen mukaan kokoomus ei halua rajoittaa perheiden oikeutta valita lapselle koulu. Osa puoluejohtajista keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä mukaan lukien kertoi eilen Educa-messuilla haluavansa rajoittaa valinnanvapautta.

”Kannatamme ja puolustamme sitkeästi vapaata hakeutumisoikeutta. Kotiosoite ei voi rajoittaa mahdollisuuksia, mihin kouluun lapsi tai nuori voi hakeutua. Oikeus valita koulu on keskeinen osa mahdollisuuksien tasa-arvoa”, Grahn-Laasonen kirjoittaa blogissaan.

Hänen mielestään on tunnustuksen vaativa tosiasia, että koulutuksellinen tasa-arvo on Suomessa heikkenemässä monista syistä. Grahn-Laasosen mukaan yhtenä oireena siitä on myös vanhempien halu etsiä lapselle parempia koulutusvaihtoehtoja ja kuljettaa paremman opetuksen toivossa vaikka kauemmaskin.

”Ratkaisu tähän ongelmaan ei ole kouluvalintojen rajoittaminen”, Grahn-Laasonen sanoo.

Kokoomukselle hänen mukaansa on tärkeää, että lähikoulu on maailman paras koulu myös tulevaisuudessa. Vanhempien pitää voida luottaa siihen, että lähikoulusta voi ponnistaa eteenpäin ihan yhtä hyvin kuin muualtakin.

”Siksi koulutukseen tulee panostaa ja koulutuksesta tehdä yksi tulevan strategisen hallitusohjelman kärkiasioista. Koulutus on Kokoomukselle arvovalinta.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)