Verkkouutiset

Opetusministeri haluaisi jokaiselle lukiolaiselle kansainvälisyysjakson

Opetus- ja kulttuuriministerin mukaan kansainväliset opinnot antaisivat nuorille valmiuksia toimia globaalissa maailmassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kannustaa lukioita kansainvälistymään ja ehdottaa, että tulevaisuuden lukiossa jokaisen lukiolaisen polkuun kuuluisi kansainvälisyysjakso joko opiskelijavaihtona tai lukion kansainvälisten yhteyksien kautta.

Grahn-Laasonen puhui lukioiden kehittämisverkoston aloitusseminaarissa maanantaina Helsingissä.

‒ Globaalissa maailmassa rajat murtuvat, ja nuoret tarvitsevat valmiuksia, kokemusta ja rohkeutta toimia avoimessa, rajattomassa maailmassa. Osa nuorista on maailmankansalaisia, käy vaihdossa, rakentaa verkostoja ja matkustelee. Haluaisin, että tämä kaikki olisi mahdollista kaikille, ei vain niille, jotka saavat kannustusta ja rahoitusta kotoa käsin. Lukion kansainväliset yhteydet voivat avata näköaloja ja mahdollisuuksia yhä useammalle, Grahn-Laasonen sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeri muistuttaa, että lukioilla on jo nyt runsaasti kansainvälisiä yhteyksiä. Hyvät käytännöt ja rohkeat esimerkit on tärkeä saada leviämään.

‒ Kansainvälistyminen tukee myös kielten oppimista ja päinvastoin. Meidän tulee kannustaa lapsia ja nuoria opiskelemaan yhä monipuolisemmin kieliä kansainvälistyvässä maailmassa, ministeri sanoo.

Hänen mukaansa iso haaste on, miten lapsista ja nuorista onnistutaan kasvattamaan uteliaita, oppimisennälkäisiä maailmankansalaisia, jotka uskovat itseensä ja suhtautuvat maailman muutoksen tuomiin mahdollisuuksiin myönteisesti. Toisaalta entistä tärkeämpää on oppia arvioimaan kriittisesti erilaista informaatiota ja oppia ymmärtämään eri lähteiden motiiveja, hän sanoo. 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)