Verkkouutiset

Sampo Terho pihtaa veroesityksiä: ”En kerro”

Ministeri lupailee Siniseltä tulevaisuudelta konkreettisia esityksiä syksyn mittaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisista irronnut Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä yrittää profiloitua keskiluokan verokapinapuolueena, mutta ryhmä ei tehnyt eilen kesäkokouksessaan mitään esityksiä veronalennuksista.

Verkkouutiset kysyi Helsingin Narinkkatorille jalkautuneelta Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terholta (uv.), aikooko ryhmä esittää veronkevennyksiä. Terho vastaa, että eduskuntaryhmä keskusteli eilen kesäkokouksessaan periaateohjelmista.

– Kun nollapisteestä lähdetään, niin askel askeleelta päästään kohti käytännönläheistä konkretiaa, mitä on luvattu. Sitä on luvassa syksyn mittaan, kun saadaan puolue, periaateohjelma ja säännöt kasaan. Sitten ruvetaan tekemään konkreettisia esityksiä, Terho sanoo.

Budjettiriiheen ryhmä aikoo tuoda esityksen muun muassa panostuksista muuntokoulutukseen, jotta alan vaihtaminen olisi nykyistä helpompaa. Terho nostaa tärkeänä asiana esille työllisyystavoitteesta kiinni pitämisen.

Aiotteko tehdä veropuolella esityksiä?

– Kyllä, mutta en kerro niistä tässä.

On siis tulossa jotain veronalennusesityksiä?

– En kerro mitään yksityiskohtia tässä, mutta totta kai kaikki puolueet tulevat sinne omien esitysten kanssa.

Sininen eduskuntaryhmä odottaa eduskunnan hyväksyntää

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän johtohahmot tiedottivat eilen muuttavansa eduskuntaryhmän nimen siniseksi eduskuntaryhmäksi.

– Uskon, että nimeä voi käyttää heti, kun eduskunta kokoontuu. Me vain rekisteröimme ryhmän siniseksi eduskuntaryhmäksi. Eduskunnan täytyy kokoontua ennen kuin siitä tulee virallinen, Terho sanoo.

Narinkkatorilla Terho yrittää muutaman kansanedustajan kanssa kerätä kannattajakortteja, jotta hänen johtamansa Sininen tulevaisuus -yhdistys pääsisi puoluerekisteriin. Täytettyjä kannattajakortteja tarvitaan 5 000.

Torilla Sininen tulevaisuus -katoksen läheisyydessä pyörii vain muutamia ihmisiä. Terhon mukaan korttien keruu on ”noin puolessa välissä”, eli niitä olisi kasassa noin 2 500.

– Tavoitteena on, että syksyn aikana saadaan kaikki mainitsemani, säännöt, ohjelmat, kannattajakortit, ja sen jälkeen rekisteröinti. Sitten alkaa kenttäorganisaation virallistaminen, Terho kertoo.

Hänen mukaansa kansalaisilta tullut tavoite on ollut pääasiassa ”hyvää ja ymmärtävää” siitä, miksi joukko kansanedustajia lähti perussuomalaisista ja ryhmä jatkoi hallituksessa.

– Mutta sitten on tietenkin joitakin edellisen viiteryhmän henkilöitä, jotka eivät ole olleet niin ymmärtäväisiä, Terho sanoo viitaten perussuomalaisiin.

Myös kansanedustaja Reijo Hongisto (uv.) kertoo, että alkuhämmennyksen jälkeen kaksi kolmasosaa tulleesta palautteesta on ollut positiivista.

Hänen mukaansa monien ihmisten mielestä olisi ollut karmeaa, jos hallitus olisi hajonnut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)