Verkkouutiset

Pertti Salolainen: Tiedustelulainsäädäntö ei siedä viivyttelyä

Viimeaikaiset terroriuhat ovat ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan mukaan osoitus siitä, että viranomaisilla on oltava keinot seurata uhkia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolaisen mukaan tiedustelulainsäädäntöä ei voi enää viivytellä. Salolainen on parlamentaarisen tiedustelulainsäädännön valmisteluryhmän jäsen.

”Viimeaikaiset terroriuhat, kuten Temppeliaukion kirkkoon kohdistunut uhka, ovat osoittaneet, että viranomaisilla on oltava käytössään kaikki välineet mahdollisten uhkien seuraamiseen”, Salolainen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa on erityisen tärkeää, että valmisteilla olevat sotilas- ja siviilitiedustelulait saadaan eduskuntaan vielä kuluvan vuoden aikana.

”Lainsäädäntömme on pahasti jäljessä muiden länsimaiden tiedustelulainsäädännöstä, ja olemme olleet riippuvaisia joiltain osin ystävämaiden tiedoista.”

Salolaisen mukaan kysymys on Suomen puolustamisesta uusia uhkia vastaan.

”Kyber- ja hybridivaikuttaminen ovat sotatoimiin verrattavissa olevia iskuja yhteiskunnan keskeisiin kohteisiin”, Salolainen muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)