Verkkouutiset

SAK:sta tukea työtulovähennyksen lapsikorotukselle

Työtulovähennyksen lapsikorotus kohdentuisi työssäkäyville, joilla on lapsia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi vaihtoehto eli tuleva sininen ministeriryhmä ehdotti eilen, että vuoden lopussa poistuva lapsivähennys muutettaisiin samansuuruiseksi työtulovähennyksen lapsikorotukseksi.

– Kannatamme ehdottomasti, sanoo SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta.

Kaukoranta pitää sinisten ehdotusta ilahduttavana. Hän kertoo, että työtulovähennyksen lapsikorotus oli SAK:n tavoitteena hallituksen puoliväliriihessä.

– Se parantaisi lapsiperheiden työnteon kannustimia, Kaukoranta toteaa.

Lapsivähennyksen ja työtulovähennyksen lapsikorotuksen erona on, että lapsivähennys kohdentuu kaikille lapsiperheille, myös perhevapailla tai työttömänä oleville, kun taas työtulovähennyksen kautta toteutettava lapsikorotus kohdentuisi työssäkäyville, joilla on lapsia.

SAK esitti jo vuonna 2015 lapsivähennyksen korvaamista työtulovähennyksen lapsikorotuksella. SAK:n kannustinpaketissa ehdotettiin kustannusneutraalia mallia, jossa työtulovähennyksen enimmäismäärää korotettaisiin 50 eurolla jokaista lasta kohden enintään neljään lapseen asti ja yksinhuoltajat saisivat korotuksen kaksinkertaisena. Laskelmaan sisältyi myös muita muutoksia.

Poistuvan lapsivähennyksen verotuottovaikutus on 25 miljoonaa euroa vuonna 2018. Alexander Stubbin (kok.) hallitus sääti määräaikaisen lapsivähennyksen vuosiksi 2015–2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)