Verkkouutiset

SAK alkaa antaa maksutonta työlakineuvontaa maahanmuuttajille

SAK avaa maaliskuussa maahanmuuttajataustaisille työntekijöille suunnatun neuvontapalvelun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tämä on ensimmäinen ulkomaalaistaustaisille työntekijöille tarkoitettu matalan kynnyksen neuvontapalvelu, joka tarjoaa maksuttomia lainopillisia työelämäneuvoja”, SAK:n maahanmuuttoasioiden asiantuntija Eve Kyntäjä kertoo.

SAK:n tiedotteen mukaan palvelun lakimies antaa työsuhteiseen liittyviä neuvoja puhelimitse ja sähköpostitse, myöhemmin myös asiakaspalvelupisteessä. Lisäksi hän välittää työelämätietoa maahanmuuttajajärjestöille sekä kouluttaa ammattiliittoja ja työpaikkojen luottamusmiehiä maahanmuuttoasioissa.

”Jos työntekijä tietää oikeutensa ja ymmärtää työelämän aakkoset, häntä on vaikeampi viilata linssiin. Erilaisesta kulttuurista ja vailla kielitaitoa olevilla työntekijöillä on suurempi riski joutua työelämässä ongelmiin kuin kantasuomalaisilla”, Kyntäjä toteaa.

Pakolaiskriisi ja turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen alleviivaavat hänen mukaansa neuvontapalvelun tärkeyttä.

”Suomessa on jatkossa yhä enemmän maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä. Samalla on tärkeää tavoittaa myös esimerkiksi tilapäisesti täällä työskenteleviä ulkomaalaisia, jotka ovat jääneet tähän saakka oman onnensa nojaan.”

SAK:n neuvontapalvelu on osa Töissä Suomessa -yhteishanketta, jonka tarkoituksena on kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistäviä neuvontapalveluita. Helsingin kaupungin hallinnoimaan hankkeeseen osallistuvat myös Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Helsingin seudun kauppakamari ja monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry.

Euroopan sosiaalirahasto ESR on myöntänyt neuvontapalvelulle rahoituksen 31. elokuuta 2018 saakka. Sen kustannuksiin osallistuvat myös Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)