Verkkouutiset

2007-väite sairaanhoitajista ihmetyttää – ”vaatii mielikuvitusta”

Puheet siitä, että Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehyn vuonna 2007 vaatimat palkankorotukset olisivat romuttaneet Suomen kilpailukyvyn, herättävät hämmästystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Viimeaikaisessa keskustelussa on esitetty uskomaton väite, että Suomen lama ja kilpailukyvyn muutos johtuisi siitä, että sairaanhoitajat saivat neljälle vuodelle jaksotetun tasokorotuksen palkkoihinsa vuonna 2007”, Tampereen varapormestari ja kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Leena Kostiainen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Hän viittaa Tehyn tuolloin neuvottelemiin palkankorotuksiin.

”Onko niin, että on sairaanhoitajien syytä, että kansainvälisessä kilpailussa olevien alojen työntekijät hinnoittelevat itsensä ulos ja osan porukasta työttömiksi? Väite on kohtuuton”, Kostiainen toteaa. Hänen mukaansa vaatii melkoista mielikuvitusta saada lama ja kansainvälisen talouden taustatekijät sairaanhoitajien syyksi.

Tehyn silloinen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola on niin ikään kokoomuksen ehdokkaana vaaleissa.

Hän ottaa asiaan kantaa Uuden Suomen haastattelussa.

”Aina näköjään täytyy näitä syntipukkeja löytää ja nyt minä olen ilmeisesti tämän maan talouden tuhonnut. Siltä tämä keskustelu on ainakin tuntunut tässä matkan varrella”, Jaana Laitinen-Pesola vastaa syytöksiin.

Hän sanoo, ettei kadu saavutettua palkkaratkaisua.

”En ota sitä tuhoajan viittaa harteilleni. Päinvastoin olen varmistanut – en yksin vaan yhdessä tehyläisten kanssa, jotka rohkeasti lähtivät tähän taistoon – sen, että meillä edelleen on koulutettua väkeä tekemässä sitä työtä, mitä suomalaiset haluavat”, Laitinen-Pesola sanoo.

Leena Kostiainen sanoo blogissaan, että Suomen talouden lama on aiheutunut ”yleismaailmallisesta pankkikriisistä, it-alan, ennen kaikkea Nokian, romahduksesta, puunjalostusteollisuuden markkinoiden supistumisesta ja nyt vielä Venäjän kysynnän hiipumisesta sen talouden vajottua”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)