Sairaalansa tai terveyskeskuksensa voi vaihtaa, Ksml:n mukaan harva tekee niin

Erikoissairaanhoidon hoitopaikan on saanut vaihtaa kahden vuoden ajan.

  • LKS 20150731 - Turun yliopistollisen keskussairaalan T-sairaalan hybridileikkaussali Turussa 24. heinäkuuta 2015. LEHTIKUVA Markku Ulander

    Turun yliopistollisen keskussairaalan T-sairaalan hybridileikkaussali.

    ()

Julkisen terveyskeskuksen tai sairaalan vaihtajia on Suomessa vain muutaman prosentin verran. Keskisuomalaisen mukaan 2011 ja 2014 voimaan tulleen valinnanvapauden käytännön toteuttamisen mahdollisuuksia ei tunneta.

Keski-Suomen keskussairaalasta hakeutui viime vuonna vieraan piirin sairaalaan 481 potilasta ja Jyväskylään otettiin muualta 245 potilasta.

Kunnat ovat tiedottaneet valinnanvapaudesta niukasti. Oman alueen terveydenhuollon saatetaan pelätä näivettyvän, jos potilaita opastetaan muualle. Suomessa ei myöskään voida vertailla jonoja tai hoidon laatua.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.