Verkkouutiset

TE: Näin vältät yllätykset sähkölaskussa

Energia-asiantuntijan mukaan kylmän vuodenajan kovat sähkölaskulukemat tulevat monille yllätyksenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Talven kylmät säät näkyvät monesti sähkölaskun kallistumisena. Energiankulutuspiikit näkyvät erityisesti omakotitaloasujien sähkölaskussa. Vattenfallin energia-asiantuntija Markus Lindroos kertoo Talouselämälle, miten vaikuttaa omalla toiminnalla laskun suuruuteen.

”Jos ulkovaraston kuivana pitolämmitys on asetettu esimerkiksi 5 asteeseen, joutuvat patterit jylläämään täysillä ylläpitääkseen 5 asteen lämpötilaa. Tämä voi viedä tolkuttomasti sähköä ja aiheuttaa huiman piikin sähkölaskuun”, Lindroos sanoo.

Hänen mukaansa turhat lämmitykset kannattaa sulkea pois. Mukavuudesta voi hieman tinkiä, lämmittää puulla ja laittaa lattialle mattoja.

Sähkölaitteita kannattaa Lindroosin mukaan käyttää silloin, kun sähkö on halpaa. Kodin energiasyöppöjä kannattaa tarkkailla.

Sulanapitolämmittimet on puolestaan pakko pitää päällä, vaikka ne olisivatkin energiasyöppöjä. Tyypillisin sulanapitolämmitin on termostaattiohjattu lämmitin. Se käynnistyy automaattisesti, kun ulkolämpötila laskee pakkasen puolelle.

“Jos sulanapitolämmittimet eivät käynnisty, putket ja vesijohdot saattavat jäätyä. Tosi kovalla pakkasella sulanapitolämmitys aiheuttaa energiankulutukseen kuorman, jota ei välttämättä tiedosteta”, Lindroos sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)