Verkkouutiset

”Miten valtionyhtiön johtaja voi tienata moninkertaisesti pääministeriin nähden?”

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) on jättänyt hallituksen omistajaohjauksesta vastaavalle ministerille Juha Sipilälle (kesk.) vastattavaksi kirjallisen kysymyksen valtionyhtiöiden johtajien palkoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vesa-Matti Saarakkala tiedustelee, onko hallituksella aikeita tarkastella ja kohtuullistaa johtajien palkkoja, bonuksia ja etuja niissä valtionyhtiöissä, joissa Suomen valtio on enemmistöosakkaana.

Saarakkalan mielestä nykyisessä kireässä yhteiskunnallisessa ja taloudellisessa tilanteessa ainakin uusia johtajasopimuksia tehtäessä valtio-omistajan olisi edellytettävä selkeää palkkatason alentamista valtionyhtiöiden johdolta.

Saarakkala toteaa esimerkiksi, ”ettei ymmärrä, miten valtionyhtiön johtaja voi tienata työstään moninkertaisesti pääministeriin nähden ja miten johtajia palkitaan samaan aikaan, kun yhtiö vähentää työvoimaa”.

Politiikan saralla esimerkkiä valtionyhtiöille on näytetty muun muassa ministereiden palkkoja alentamalla ja kansanedustajien sopeutumiseläkkeet uusilta kansanedustajilta vuodesta 2011 lukien lakkauttamalla. Lisäksi hallintoneuvostojen aiemmin kohtuuttomia palkkiokäytäntöjä poliitikoille on poistettu.

Valtionyhtiöiden palkkalistoilla olevat johtajat eivät kuitenkaan ole kokeneet esimerkin suunnatun heille, joten Saarakkalan mielestä valtion on ryhdyttävä pääomistajana itse aktiivisiin toimenpiteisiin ainakin uusien johtajasopimusten osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)