Verkkouutiset

”Nykyiset liputusajat soveltuvat agraariyhteiskunnan oloihin”

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) ehdottaa liputusaikojen tarkkaa sääntelyä purettavaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vesa-Matti Saarakkalan mukaan liputuskellonaikojen noudattamisen vaikeus saa monin paikoin valitsemaan liputtamatta jättämisen.

– Normien purkaminen ja sääntöjen höllentäminen liputusaikojen osalta ei olisi pahitteeksi, mikäli tämä palauttaisi liputuksen suosion myös yksittäisissä talouksissa Suomen juhlavuoden kunniaksi, toteaa Saarakkala eduskunnassa jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

– Käytännössä liputusajoista joustetaan pakon sanelemana jo nyt kaupungeissa, joissa huoltoyhtiön työntekijä saattaa vastata liputtamisesta jopa kymmenissä eri pisteissä, hän jatkaa.

Nykyään voimassa olevista, mutta Saarakkalan mukaan ”lähinnä agraariyhteiskunnan oloihin soveltuvista liputusajoista” on säädetty vuonna 1978 annetulla asetuksella, jota on muutettu hieman vuonna 1996.

Pääsääntöisesti lippu nostetaan salkoon kello 8 aamulla ja lasketaan auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään kello 21.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)