Tuuli ja lumipyry heikentävät ajokeliä

Lumipyry ja voimakas koillistuuli muuttavat ajokelin huonoksi etenkin maan eteläosassa tiistaina ja keskiviikkona, kertoo Ilmatieteen laitos.

  • LKS 20160108 bom019; Cars make their way through the street during heavy snowfall on January 8, 2016 in Hamburg, northern Germany. / AFP / dpa / Bodo MARKS - LEHTIKUVA / AFP

    Lunta tiedossa.

    ()

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Suomen kaakkoispuolelle saapuu tiistaina matalapaine. Sen mukanaan tuoma lumisadealue leviää maan etelä- ja keskiosaan ja samalla koillistuuli voimistuu.

Lunta pyryttää maan eteläosassa varsinkin tiistai-illan ja keskiviikko-aamupäivän aikana. Lunta kertyy maan eteläosassa 10–25 senttiä ja maan keskiosassa 5-10 senttiä.

Koillistuuli on maan etelä- ja itäosassa voimakasta, puuskissa tuuli puhaltaa 15–20 metriä sekunnissa.

Voimakas koillistuuli kinostaa pakkaslunta ja huonontaa näkyvyyttä, joten ajokeli muuttuu tiistai-iltana maan eteläosassa paikoin erittäin huonoksi ja maan keskiosassakin huonoksi.

Pakkasta on maan etelä- ja keskiosassa tiistaina ja keskiviikkona enimmäkseen 5...15 astetta, mutta voimakas tuuli lisää pakkasen purevuutta.

Maan pohjoisosassa vallitsee alkuviikolla korkeapaine ja sää enimmäkseen poutaista ja osaksi selkeää. Pakkasta on pohjoisessa 15...30 astetta, paikoin 35 astetta.

Loppuviikolla sää jatkuu koko maassa talvisena ja lumisateet jäävät vähäisiksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.