Verkkouutiset

Kesäinen sää jatkuu – paikoin rajuja sadekuuroja ja ukkosta

Lämmin kesäsää jatkuu lauantain tapaan epävakaisena. Sateet ja ukkoskuurot voivat olla paikoin rajujakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maan etelä- ja keskiosissa sää on vaihtelevan pilvinen, kertoo Ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja esiintyy monin paikoin. Yöllä sää poutaantuu vähitellen, mutta paikoin esiintyy myös sumua. Päivän ylin lämpötila liikkuu 20 ja 24 asteen haarukassa..

Keski- ja Pohjois-Lapissa sää on puolipilvinen tai pilvinen, muualla pohjoisessa taas ajoittain vähän selkeämpää. Paikoin esiintyy sateita. Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa on päivällä luvassa monin paikoin sade- tai ukkoskuuroja. Päivän ylin lämpötila liikkuu Keski- ja Pohjois-Lapissa 12 ja 17 asteen välimaastossa, muualla pohjoisessa 17 ja 23 asteen tuntumassa.

Maan itäosassa, Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa ukkoskuurojen yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia ja tuulen nopeus voi nousta jopa viiteentoista metriin sekunnissa.

Paikoin voi sataa hyvinkin rankasti. Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa vettä voi tulla jopa 20 millimetriä tunnissa.

.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)