Lunta ja räntää lähes koko maahan

Hiihtolomalle suuntaaville on luvassa monin paikoin hyviä uutisia, mutta liikenteessä kannattaa olla tarkkana.

  • LKS 20160124 Liikennettä lumisateessa Helsingin keskustassa aikaisin sunnuntaina aamulla 24. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Ajokeli on lähes koko maassa huono.

    ()

Sunnuntaisää on pilvinen, mutta lumi- tai räntäsadetta on luvassa yleisesti koko maahan, kertoo Ilmatieteen laitos. Paikoin voi sataa myös jäätävää tihkua. Merialueilla on voimassa kovan tuulen varoitus.

Päivän lämpötila liikkuu kahden plusasteen ja neljän miinusasteen haarukassa. Lauhinta on maan lounaisosissa, kylmintä idässä ja pohjoisessa.

Lumisade on varsinkin eteläosissa maata runsasta ja ajokeli onkin Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa erittäin huono. Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lukuun ottamatta liikenteessä kannattaa olla muutenkin tarkkana, sillä muualla maassa on voimassa huonon ajokelin varoitus.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.