Nyt riittää lunta - ajokeli paikoin erittäin huono

Lunta tai räntää sataa lauantaina suuressa osassa maata, etelässä runsaastikin.

  • LKS 20160211 Autoja liikenteessä lumimyräkässä  Helsingissä tiistaina aikaisin aamulla 12. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Liikenteessä kannattaa olla lauantaina tarkkana.

    ()

Lumisateen myötä ajokeli muuttuu iltaa kohden monin paikoin huonoksi tai erittäin huonoksi, kertoo Ilmatieteen laitos. Merialueilla on myös monin paikoin voimassa kovan tuulen varoitus.

Lumisateen vuoksi ajokeli on tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa. Erittäin huonoa ajokeliä on luvassa illalla Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa.

Illalla tai yöllä ajokeli muuttuu huonoksi Varsinais-Suomen, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.

Maan etelä- ja keskiosissa nähdään monin paikoin lumi- tai räntäsadetta, mutta paikoin myös tihkusadetta. Etelässä lumisade voi olla illasta paikoin erittäinkin runsasta ja tuuli puuskaista. Lämpötila liikkuu yhden plusasteen ja kahden miinusasteen haarukassa.

Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on luvassa vähän lumisadetta ja paikoin myös jäätävää tihkusadetta. Iltaa kohden lumisateet lisääntyvät. Lämpötila on päivällä nollan asteen tuntumassa.

Lapissa on hieman kylmempää. Pakkasta on yhdestä kuuteen astetta, käsivarressa kuudesta kahteentoista miinusastetta. Pohjois-Lapissa sää on enimmäkseen poutainen ja lumisateita on luvassa vasta yöllä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.