Verkkouutiset

Sadealue saapuu Suomeen – luvassa kovaa tuulta ja reilusti lunta

Kova puuskainen tuuli ja lumisateet värittävät lauantain säätä. Ajokeli muuttuu paikoin erittäin huonoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syvä matalapaine ja voimakas sadealue saapuu lauantaina maan etelä- ja keskiosaan, kertoo Ilmatieteen laitos. Lunta voi sataa paikoin jopa kymmenen senttimetriä. Eteläisessä Suomessa tuulen nopeus puuskissa voi iltapäivällä nousta jopa kahteenkymmeneen metriin sekunnissa. Suomenlahdella ja Pohjois-Itämeren itäosassa on voimassa myrskyvaroitus.

Maan etelä- ja keskiosassa sää pilvistyy vähitellen ja vesisateita on luvassa iltapäivällä etelästä alkaen. Myöhemmin saadaan nauttia myös monin paikoin sakeastakin lumisateesta. Aamuyöllä alueen itäosassa sade heikkenee ja muuttuu jälleen vesi- tai tihkusateeksi. Päivän ylin lämpötila liikkuu neljän ja kahdeksan asteen välimaastossa.

Pohjoisosassa maata sää on iltaan asti selkeämpää ja poutaakin on luvassa. Illalla tai yöllä lumisateet leviävät vähitellen kohti pohjoistakin, Pohjois- ja Keski-Lapissa sää kuitenkin pysyy vielä poutaisena. Päivän ylin lämpötila vaihtelee kolmen ja seitsemän asteen haarukassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)