Lauha sää jatkuu - tiet petollisen liukkaita

Ajokeli on koko maassa huono ja jalankulkijoidenkin on paikoin syytä pysyä tarkkana. Lämpöasteista saadaan kuitenkin nauttia pohjoisessakin.

  • LKS 20160128 - Henkilöauto liikenteessä Topeliuksenkadulla Töölössä Helsingissä 28. tammikuuta 2016. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä tänään koko maassa. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Koko maassa on tänään huono ajokeli.

    ()

Maan etelä- ja keskiosissa sää on enimmäkseen poutainen, mutta vesikuurojakin alkaa esiintyä paikoin iltapäivästä alkaen kertoo Ilmatieteen laitos. Tuuli on puuskaista. Lämpötila liikkuu päivällä yhden ja viiden plusasteen haarukassa, yöllä neljän pakkasasteen ja yhden plusasteen välillä.

Pohjoisessa on enimmäkseen pilvistä ja paikoittain esiintyy lumi- tai räntäsadetta. Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Etelä-Lapissa lämpötila pysyy enimmäkseen kahden plusasteen ja kolmen miinusasteen haarukassa. Keski- ja Pohjois-Lapissa liikutaan kahden ja kymmenen pakkasasteen välillä.

Ajokeli on koko maassa huono, mutta paikoin eri syistä. Pohjoisessa on syytä olla tarkkana lumi- ja räntäsateiden vuoksi. Etelä- ja keskiosissa on syytä varoa niin autoilijoiden kuin jalankulkijoiden osalta lumisten ja jäätyneiden tienpintojen liukkautta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.