Verkkouutiset

Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen ruotsin valinnaisuudesta – lausuma kielikokeiluista läpi

Kansalaisaloite pakkoruotsia vastaan kaatui äänin 134-48.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan täysistunto äänesti perjantaina ruotsin kielen valinnaiseksi oppiaineeksi halunneesta kansalaisaloitteesta.

Äänestyksessä vastakkain olivat sivistysvaliokunnan ehdotus aloitteen hylkäämisestä ja James Hirvisaaren (m11) lausumaehdotus.

Hylkäysehdotus hyväksyttiin äänin 134-48. 16 kansanedustajaa oli poissa ja yksi äänesti tyhjää.

”Ei” äänestivät kokoomuksesta Kalle Jokinen, Sdp:sta Mikael Jungner, Merja Kuusisto ja Suna Kymäläinen sekä keskustasta Sirkka-Liisa Anttila, Timo Kalli, Anne Kalmari, Eero Reijonen, Markku Rossi, Ari Torniainen ja Mirja Vehkaperä sekä Jari Myllykoski (vas.), Osmo Soininvaara (vihr.) ja Hirvisaari. Kaikki perussuomalaiset äänestivät ”ei”.

Sivistysvaliokunnan hylkäävään mietintöön oli liitetty neljä vastalausetta. Ne olivat perussuomalaisten, kokoomuksen Pauli Kiurun ja Sanna Lauslahden, keskustan ja perussuomalaisten Mika Niikon tekemät.

Pauli Kiurun ja Sanna Lauslahden vastalauseen lausumaehdotuksessa esitettiin, että ”hallitus selvittää lainsäädännölliset edellytykset alueellisiin kokeiluihin kielivalikoiman laajentamiseksi ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua”.

Tämä esitys voitti eduskunnan äänestyksessä mietinnön äänin 93-89.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)