Verkkouutiset

Uuden ruokaviraston päätoimipaikaksi Seinäjoki

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) esittää, että Elintarviketurvallisuusvirastosta, Maaseutuvirastosta ja osasta Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta syntyvän uuden viraston päätoimipaikaksi tulee Seinäjoki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Virastojen yhdistymishankkeen ohjausryhmä hyväksyi torstaina virastolle laaditun alueellistamissuunnitelman, jota on tarkoitus käsitellä alueellistamisen koordinaatioryhmän kokouksessa 19. syyskuuta.

Maa- ja metsätalousministeriö pyytää, että alueellistamisen koordinaatioryhmä puoltaa nyt tehtyä esitystä viraston päätoimipaikaksi ja maatalouden ja elintarviketurvallisuuden hallinnonalan organisatorista uudistamista ja kehittämistä siten, että nykyinen laajasti ympäri Suomen alueellistettu toimipaikkaverkosto voidaan säilyttää.

Ministeriön mukaan tavoitteena on, että nykyisten virastojen henkilöstö voi jatkaa nykyisillä työssäkäyntialueillaan niin halutessaan.

Yhdistettävissä virastoissa työskentelee yhteensä noin tuhat henkeä ja toimipaikkoja on 20 paikkakunnalla. Suurimmat toimipaikat ovat Helsinki, Kuopio, Lapinjärvi, Loimaa, Oulu ja Seinäjoki.

Lisäksi teurastamopaikkakunnilla eri puolilla Suomea toimii noin sata työntekijää lihantarkastustehtävissä.

Yhdistymishankkeen ohjausryhmän ehdotus uuden viraston nimeksi on Ruokavirasto.

Hallituksen esitys laiksi uudesta virastosta on tarkoitus antaa viimeistään helmikuussa 2018. Viraston toiminta käynnistyy 1.1.2019.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)