Verkkouutiset

PS:n kansanedustaja: Suomesta tuleva moralisointi ei muuta mitään, mutta voi vahingoittaa USA-suhteita

Eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaan kuuluvan Veera Ruohon mielestä Alexander Stubb "ei ymmärrä Suomen parasta".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Veera Ruoho (ps.) on linkannut Facebook-päivitykseensä tämän Iltalehden linkin. Siinä kerrotaan ex-ministeri Alexander Stubbin (kok.) USA:n presidentti Donald Trumpille lähettämästä twiitistä.

Myös Washington Post uutisoi twiitin, jossa Stubb totesi Ruotsin olevan ”maahanmuuttajaystävällinen, kansainvälinen ja liberaali maa. Yksi menestyvimmistä, rikkaimmista ja turvallisimmista paikoista maan päällä”.

– Stubb ei ymmärrä Suomen parasta. USA on Suomelle tärkeä kumppani, jonne suhteet pidettävä hyvinä oli vallassa kuka tahansa. Suomesta tuleva moralisointi tai moinen valistaminen ei mitään muuta USA:ssa, mutta suhteita se voi vahingoittaa, vaikka kyseessä vain ex-ministerin ölähdyksiä, Veera Ruoho kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mukaansa ulkoministeri Timo Soini (ps.) tekee arvokasta työtä suhteiden ylläpitämiseksi, ”mutta Stubb näemmä kaikkensa romuttaakseen ne”.

Veera Ruoho on siviilissä poliisi ja on työskennellyt muun muassa Helsingin poliisin ulkomaalaisyksikössä. Hänen mukaansa ”Ruotsin ongelmia ei eliittikään pysty piilottelemaan maailmalta, vaikka niin ollaan nyt muka ihmeissään ja tahallaan väärin ymmärretään, mihin Trump viittasi”.

– Ruotsalainen poliisi, joka avautui poliisin arkipäivästä, on saanut parisataa tuhatta tukijaa tavallisista ruotsalaisista, jotka näkevät ja kokevat arjessaan matut täysin päinvastoin kuin Stubb Espoosta käsin. Kumpaa uskon, poliisikollegoitani Ruotsissa vaiko Stubbia, jonka tossun pohjat leijailevat niin korkealla maan pinnalta, että heikompihermoista jo hirvittää, Ruoho kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)