Verkkouutiset

KP: Rosatomin leirille suomalaislapsia – ”eivät marssi huutaen ydinvoimamyönteisiä lauseita”

Ydinvoimayhtiö Rosatomin järjestämä monikulttuurinen kesäleiri alkaa keskiviikkona Kalajoella, kertoo Keski-Pohjanmaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jo aiemmin tiedettiin, että Rosatomin Pohjanmaan Kalajoella järjestämälle monikulttuurisuusleirille osallistuu venäläisiä, bulgaareja ja tshekkejä.

Nyt Keski-Pohjanmaa kertoo, että leirille osallistuu myös 15 suomalaislasta. Lapset tulevat osin Pyhäjoelta ja sen lähiseudulta.

– Ydinvoima tai myöhempi työllistyminen ydinvoimahankkeisiin ei liity ohjelmaan. Lapset eivät marssi leirin jälkeen rivissä huutaen ydinvoimamyönteisiä lauseita, RAOS Voiman maajohtaja Alina Haapalainen-Kamenev totesi Keski-Pohjanmaalle.

Hän myös kumosi ennakkoluulot, joiden mukaan leirin tarkoitus olisi edistää ydinvoimamyönteisyyttä ja Venäjän valtiollista agendaa.

Leirin järjestää Rossotrudnichestvo -virasto, joka toimii Venäjän ulkoministeriön alaisuudessa. Leirin kustantaa Rosatom. RAOS Voima on Rosatomin tytäryhtiö, joka toimii Suomessa Fennovoiman osakkeenomistajana.

Leirejä on ollut tapana järjestää joka kesä maissa, joissa on Rosatomin ydinvoimaloita.

Leirin teemoina ovat muun muassa monikulttuurisuus ja -kielisyys sekä lasten osallistaminen kulttuuriin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)