Savukkeiden ja nuuskan matkustajatuonti kasvoi roimasti

Savukkeiden matkustajatuonti kasvoi viime vuonna 29 ja nuuskan matkustajatuonti 44 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

  • LKS 20121219 Nuuskaa myynnissä Tukholmassa 19. joulukuuta 2012. Nuuska-Ruotsissa odotetaan jännnityksellä keskiviikkona EU-komission ehdotusta uudeksi tupakkadirektiiviksi. LEHTIKUVA Taneli Männikkö

    Nuuskaa myynnissä Tukholmassa.

    ()

Suomalaiset matkustajat toivat viime vuonna Suomeen noin 606 miljoonaa savuketta ja 9,7 miljoonaa rasiaa nuuskaa. Nuuskan matkustajatuonti nousi viime vuonna suuremmaksi kuin yhtenäkään aiempana vuonna, kertoo TNS Gallup.

Viimeisen vuoden aikana laivan myymälästä ilmoitettiin ostetuksi 194 miljoonaa savuketta (32 % matkustajien tuomista savukkeista). Vastaavasti Virosta ilmoitettiin ostetuksi 137 miljoonaa savuketta (23 %) ja Venäjältä 130 miljoonaa (21 %).

Loput 145 miljoonaa savuketta on ostettu lentokentältä, jostain muusta EU-maasta ja muista EU:n ulkopuolisista maista.

Matkustajista 63 prosenttia toi savukkeet omaan käyttöön, 27 prosenttia jonkun toisen käyttöön ja 11 prosenttia sekä omaan että toisen käyttöön.

Nuuskan matkustajatuonnin osalta 55 prosenttia matkustajista sanoi tuoneensa nuuskarasiat omaan käyttöön, 38 prosenttia jonkun toisen käyttöön ja seitsemän prosenttia sekä omaan että toisen henkilön käyttöön.

Viidennes (20 %) matkustajista ilmoitti tuoneensa kerralla enemmän kuin yhden kartongin savukkeita. Määrä on pysynyt jokseenkin ennallaan. Nuuskaa tuoneista noin viidennes (18 %) sanoo tuoneensa yli 30 rasiaa kerralla. Yli 30 rasiaa nuuskaa tuoneiden määrä on lisääntynyt.

Matkustajatuontiseurantatutkimus on toteutettu Philip Morris Finland Oy:n, Tupakkateollisuusliiton, valtiovarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön ja Valviran toimeksiannosta. TNS Gallup kerää tiedot kerätään haastattelemalla puhelimitse viikoittain 500 henkilöä. Tarkasteluajanjakson tiedot perustuvat näin ollen yli 26 000 haastatteluun.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.